Obezitatea la șoareci, cauzată de probleme în sistemul lor imunitar | Partea I

Șoarecii au câștigat în greutate și au dezvoltat probleme de sănătate atunci când au avut un defect genetic care afectează unele celule imune. Problemele imunitare au fost legate de schimbările microbiomului intestinal. Aceasta este colecția de bacterii prietenoase și alți microbi care trăiesc în intestine. Modificarea amestecului de microbi intestinali ar putea crește cantitatea de grăsime absorbită din alimente, spun cercetătorii. Ei și-au raportat descoperirile pe 26 iulie în știință.

Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea dacă aceste descoperiri se mențin la om. Dacă da, ar putea fi posibilă stimularea funcției sistemului imunitar al unei persoane. La rândul său, acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezității și a problemelor de sănătate aferente.

Oamenii de știință spun: Insulina

Persoanele cu obezitate și cele cu diabet de tip 2 au, de asemenea, un amestec neobișnuit de microb intestinal și deficiențe ale sistemului imunitar. Amestecurile de bacterii ale oamenilor sunt similare cu cele observate la șoareci. Și sistemele imune ale persoanelor obeze nu funcționează întotdeauna foarte bine, spune Round Round. Este o cercetătoare pentru microbiomi care a lucrat la noul studiu. Este la Școala de Medicină a Universității din Utah. Este în Salt Lake City. „Este posibil ca lucruri care se întâmplă la șoarecii noștri să se întâmple și la oameni”, spune ea.

Cercetătorii au studiat șoarecii care au un defect în gena Myd88. Aceasta defecte împiedică șoarecii să facă proteina Myd88 în celulele lor T. Celulele T ajută sistemul imunitar să recunoască și să omoare bacteriile și virușii răi.

Cercetătorii au observat că șoarecii mutanți au început să crească în greutate la vârsta de aproximativ 5 luni. Până la un an, acești șoareci cântăreau până la 60 de grame (aproximativ 2 uncii). Adică de două ori mai mult decât un mouse normal. Șoarecii mutanți au avut, de asemenea, o problemă asociată cu obezitatea numită rezistență la insulină. Aceasta este o condiție în care celulele organismului nu pot prelucra în mod eficient zaharurile dietetice. Este un simbol al diabetului de tip 2 la oameni.

Related Posts